Yoğurt çorbasının kesilmemesi için ne yapmalıyım?
Çorbanızın baharatı soğuksa ve çorbanız çok sıcaksa, ne kadar dikkat ederseniz edin, çorbanız damak tadınıza uygun olmayacak ve kesilecektir. Dinlendikten sonra, sosa birkaç kepçe çorba suyu ekleyin ve iyice karıştırın.
Yoğurt çorbası kaynadıktan sonra neden kesilir?
Çorbaların kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurtalar, hazırlanması için çok çaba sarf edilen çorbanın kısa sürede kesilmesine neden olabilir. Çorbayı kesmenin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak ve baharatların soğuk olmasıdır.
Çorbanın terbiyesi kesilirse ne yapmalı?
Çorba kesilirse, unu ve yoğurdu ayrı bir kapta tekrar karıştırın. Bu karışımdan az miktarda ısıtın ve çorbaya ekleyin. Düşük ateşte yavaşça karıştırın. Çorbanın iyileştiğini göreceksiniz.
Yoğurt çorbasına sıcak su mu konur soğuk su mu?
Yoğurt çorbası için yıkanmış pirinçleri tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar 10 dakika pişirin.
Yoğurt çorbasının ağzı kapatılır mı?
Ateşten alıp tenceremizi yaklaşık 5 dakika kadar soğuk suda bekletiyoruz, ara sıra karıştırarak çorbamızın daha sulu olmasını ve kesilmesini önlüyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Bu arada tencerenin kapağını asla kapatmıyoruz.
Yayla çorbasına yumurta neden konur?
İpuçları Yoğurt çorbalarına bağlayıcı etkisi nedeniyle yumurta eklenir. Çoğu zaman yoğurdun kesilmemesini sağlar. Yayla çorbasını yumurtasız yapmak istiyorsanız, çorbanın kesilmemesi için yoğurt-un karışımını tencereye ekledikten sonra sürekli karıştırmanız gerekir.
Yoğurt çorbası kaynadıktan sonra ne yapılır?
Yoğurt çorbasının kesilmesini önlemek için baharatları sadece ısıttıktan sonra eklemelisiniz. Çorbanızı kaynayana kadar sürekli karıştırmalısınız. Kaynadıktan sonra çorbaya tuz eklemelisiniz.
Yayla çorbasına yumurta koymasak olur mu?
Ama plato çorbasıyla ilgili büyük bir sorunumuz var. Ne yaparsak yapalım kıvamını korumuyor veya dağılıyor. Ama bunun da bir çözümü var. Plato çorbanızı yumurta eklemeden veya uzun hazırlıklar yapmadan hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Yoğurt çorbası ertesi gün ısıtılır mı?
Küçük bir tencereyi istediğiniz miktarda yiyecekle doldurun ve ısıtın. Tekrar ısıtmak sadece kısa bir zaman alır ve geri kalanı daha sonra tüketilebilir.
Çorbada yoğurdun kesildiği nasıl anlaşılır?
Yoğurt çorbasının kesilip kesilmediğini nasıl anlayacağınız sorusu çok tartışılan bir konudur. Çorbanın taneli bir kıvama geldiğinde veya ekşi bir tada sahip olduğunda hazır olduğunu anlayabilirsiniz.
Yoğurtlu çorba terbiyesi nasıl yapılır?
Yoğurt, yumurta sarısı ve undan yapılan marine: Bu en popüler marine türlerinden biridir. Yayla çorbası gibi pirinç veya erişte çorbalarında tercih edilen bu çeşni için bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı un ve bir yumurta sarısı homojen bir kıvam elde edilene kadar çırpılır.
Yoğurt çorbasına tuz ne zaman atılır?
Unutmayın, yoğurtlu, sütlü, yumurtalı çorbalara, çorba kaynadıktan sonra tuz ilave edilmesi ve tuzun hemen karıştırılarak çorbaya karışması gerekir. Eğer çorba kaynamadan önce tuz ilave ederseniz, çorbanız kesilir, topaklanır ve çırpsanız bile düzelmez.
Yoğurt çorbası kesilmemesi için ne yapmak lazım?
Çorba baharatınız sıcak ve çorbanız soğuksa, baharatı eklediğinizde çorbanız kesilir. – Çorba baharatınızı bir kepçeyle karıştırarak çorbaya ekleyin. Bu şekilde çorbanıza kesilmesini beklemeden eklemiş olursunuz.
Yoğurt çorbasına sarımsak konur mu?
Sarımsağı soyun, yıkayın, incecik doğrayın veya presten geçirip kaynayan çorbaya ekleyin. Sarımsak çorbaya çok güzel bir aroma verir.
Yoğurt çorbası çok sulu oldu ne yapmalıyım?
Yoğurt içerdiğinden pişirildiğinde kesilebilir. Çorbayı koyulaştırmak için bir tavada tereyağı ve unu kızartın. Kavrulmuş un-tereyağı karışımını çorbaya ekleyin, karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin. Çorbanın altını açabilir ve fazla suyun yüksek ateşte buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.
Sıvı olan yoğurt çorbası nasıl koyulaştırılır?
Çorbayı koyulaştırmak için bir tavada tereyağı ve unu kızartın. Kavrulmuş un ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyin, karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin. Çorbanın altını açıp fazla suyun yüksek ateşte buharlaşmasını sağlayabilirsiniz. Çorbaya patates ekleyip karıştırarak pişirebilirsiniz.
Yayla çorbasına yumurta koymasak olur mu?
Ama plato çorbasıyla ilgili büyük bir sorunumuz var. Ne yaparsak yapalım kıvamını korumuyor veya dağılıyor. Ama bunun da bir çözümü var. Plato çorbanızı yumurta eklemeden veya uzun hazırlıklar yapmadan hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Yoğurtlu çorbanın ekşiliği nasıl giderilir?
8) Ekşi-ekşi yapan nedir? Yoğurtlu çorbalarda ve salçalı soslu çorbalarda sıkça görülen bu durumun çözümü oldukça basittir: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız, sütü azar azar ekleyebilirsiniz. Asitliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz.
Yoğurt çorbasının terbiyesi nasıl oluyor?
Hazırlanışı; Derin bir kaseye 1,5 su bardağı yoğurdu koyun. 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Çırpma teli ile iyice karıştırın. Daha sonra çorbanın kaynar suyundan 1-2 kepçe alıp sosa ekleyin.