IMEI süresi bitince ne olur?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararına göre, yurtdışından getirilen telefonların kullanım süresi dolduğunda cihaz otomatik olarak devre dışı kalacak. 120 gün boyunca kayıt yapılmazsa ve cihaz kapatılırsa, IMEI kayıt ücreti ödenerek cihaz tekrar açılabilecek.
IMEI atma kaç TL?
Yeni IMEI kayıt ücreti ne kadar? 2023 yılında telefon IMEI kayıt ücreti 2.000 732 TL’den 6.000 91 TL’ye önemli ölçüde artırıldı. Ancak 7 Temmuz 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücreti önemli ölçüde artırıldı.
IMEI süresi biten telefon nasıl açılır?
IMEI Kaydı: Öncelikle telefonunuzun IMEI numarasını kaydetmeniz gerekmektedir. Bu işlem için BTK’nın resmi web sitesini kullanabilirsiniz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuzun şebeke bağlantısı otomatik olarak geri yüklenecektir.
Telefon IMEI biterse ne olur?
Kayıtlı olmayan IMEI’li telefonlar 4 ay boyunca kayıt olmadan kullanılabilir. Bu süreden sonra telefonun operatörlerle iletişimi kesilir. Yani gelecek yıla kadar. Yeni yılda bu süre uzatılacak ve kayıtsız telefonları tekrar 4 ay boyunca kullanabileceğiz.
IMEI kapanan telefon tekrar açılır mı?
IMEI kaydı olmadığı için Türkiye’de kullanımı engellenen cihaz, yurtdışına çıktığında o ülkede tekrar kullanılacaktır. Ancak, IME kaydı Türkiye’de yapıldıktan sonra çalışmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt edilmediği için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz.
Ücretsiz IMEI kaydı nasıl yapılır?
YKN (Yabancı Kimlik Numarası) sahibi olan ve e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma hakkına sahip 18 yaş üstü kişiler, PTT tarafından sağlanan e-devlet şifresini kullanarak e-devlet sistemi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
2024 IMEI ücreti ne kadar?
IMEI kaydı için şu anda Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan ücretler dikkate alınır. 2024’teki mevcut IMEI kayıt ücreti 31’dir.
Yurt dışı cihaz 3 yıl sonra ne olur?
Lütfen, yurtdışında pasaportunuzla 3 yıl sonra başka bir cep telefonu için kayıt yaptırabileceğinizi unutmayın. Üç yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de farklı bir hatla kullanabilirsiniz.
IMEI yılbaşında yenilenir mi?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Kayıtsız telefon kullanma hakkı yıl başında sıfırlanmadı. IMEI’li kayıtsız telefon kullanma hakkı yıl başında sıfırlanacaktı. Hiçbir değişiklik olmadı. BTK herhangi bir düzenleme yayınlamadı.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
E-devletten IMEI uzatma nasıl yapılır?
– E-devlet üzerinden “BTK IMEI Kaydı” sayfasına ulaşarak istenilen bilgileri (IMEI numarası, yurda girişte kullandığınız belge türü, yurda giriş tarihi vb.) girerek IMEI kayıt işlemini tamamlayınız. – IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu adına kayıtlı cihaz” yazıyorsa IMEI kaydı tamamlanmıştır.
Kaçak IMEI kapanır mı?
Yurt dışından IMEI kayıt ücreti ödenmeden satın alınan telefonlarda yasadışı olarak kullanılan ve halk arasında “IMEI kırma-kopyalama” olarak bilinen yöntem artık geçmişte kaldı. Geçtiğimiz yılın ekim ayında çıkarılan yasa, sinyal alamayan cep telefonlarının kapatılması için gereken süreyi 7 yıldan 1 yıla düşürdü.
IMEI süresi dolunca ne oluyor?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ne göre, yurtdışından satın alınan mobil cihazlar kayıt olmaksızın 120 gün boyunca kullanılabiliyor. Ancak süre 120 günü aşarsa cihaz devre dışı bırakılıyor.
Kacak telefona IMEI kaç TL?
Yurt dışından getirilen akıllı telefonların Türkiye’de aktif edilebilmesi için IMEI kaydı zorunludur. Temmuz 2023’te yaklaşık 6.000 TL olan bu ücret yıl sonuna kadar 20.000 TL’ye çıkarıldı. 2024’e gelindiğinde IMEI kayıt ücreti %58,46 enflasyon artışıyla 31.692 TL’ye çıkarıldı.
IMEI bittiğini nasıl anlarız?
Kayıt işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını e-devlet IMEI sorgulama adresinden kontrol edebilirsiniz.
Yurtdışı telefon 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında bir telefon kaydederken, pasaport geçerliliğinizin 3 yıl sonrasında başka bir telefon kaydetme hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
IMEI kaydı 120 günü geçerse ne olur?
IMEI işlemlerinin üzerinden 120 gün geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
IMEI yılbaşında yenilenir mi?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Kayıtsız telefon kullanma hakkı yıl başında sıfırlanmadı. IMEI’li kayıtsız telefon kullanma hakkı yıl başında sıfırlanacaktı. Hiçbir değişiklik olmadı. BTK herhangi bir düzenleme yayınlamadı.
IMEI kayıt süresi 180 gün oldu mu?
Yurt dışında yaşayan kişiler Türkiye’ye getirdikleri cihazları 120 gün boyunca herhangi bir işlem yapmadan kullanabiliyordu. Ancak hükümet bu süreyi yetersiz görüp süreyi 180 güne çıkardı. Bu işlemi mümkün kılan hizmet e-devlet üzerinden iki kezle sınırlı olarak gerçekleştirilebiliyor.