Boşanma kararı e-devlette görünür mü?
Boşanma başvurunuzu Uyap (e-devlet) üzerinden gönderdikten sonra başvurunuzun durumunu ve mahkeme sürecindeki gelişmeleri e-devlet sistemi üzerinden takip edebilirsiniz. Bu süreç davanın açılmasından karara kadar çeşitli aşamaları içerir.
Boşanmada gerekçeli karar çıktıktan sonra ne olur?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Gerekçeli karar e-devletten çıkar mı?
Gerekçeli karar yazıldığı ifadesi mahkeme işlemlerinin tamamlandığı anlamına gelir. Mahkeme sonunda yazılan görüşte gerekçe ayrıntılı olarak açıklanır. Bu ifade genellikle mahkemede davası olan kişiler tarafından kullanılır. Bu ifade ayrıca e-devlet konusu hakkında gerekçeli karar yazıldığı için de kullanılır.
Boşanma kararını nasıl öğrenebilirim?
E-devlet üzerinden: Türkiye’de e-devlet sistemi üzerinden UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) bilgi sistemine erişerek boşanma davasının güncel durumunu öğrenebilirsiniz. Bu sistemde davanın güncel durumu, mahkeme kararı ve kararın kesinleşip kesinleşmediği gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
E-devletten boşanmış olduğumu nasıl öğrenebilirim?
E-devlet boşanma davasının durumunu nasıl sorgularım? E-devlet sitesine giriş yapın. Giriş, e-imza, mobil imza veya e-devlet şifresi kullanılarak yapılır. … Şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetlere giriş yapmalısınız.
UYAP gerekçeli karar nasıl öğrenilir?
UYAP Vatandaş Portalı’na giriş yapın ve talebinizi oluşturun.b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portalı bağlantısına tıkladıktan sonra “e-Devlet üzerinden giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri sorgula” butonuna tıklayın. … e) Dosya talebi butonuna tıklayın. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.
Gerekçeli karar çıktıktan sonra ne yapılır?
Gerekçeli karara karşı hukuki işlem (itiraz, şikayet vb.) yapılabilmesi için gerekçeli kararın tebliğ edilmesi gerekir. Temyiz süresi gerekçeli kararın açıklanmasıyla başlar. Ceza mahkemelerinde gerekçeli karar tutanağa geçirildikten hemen sonra taraflara tebliğ edilir.
Boşandıktan sonra sisteme ne zaman düşer?
Boşanma davası tamamlandıktan sonra kesin karar mahkeme katibi tarafından bir hafta içinde Nüfus Müdürlüğüne gönderilir. Bunun için ayrıca bir başvuruya gerek yoktur.
Boşanma kesinleşen kararı nereden alınır?
Karar kesinleştikten sonra mahkeme kesin bir not yayınlayacaktır. Kesin not, boşanma kararının kesinleştiğini gösterir. Tarafların kararı veren aile mahkemesinin siciline başvurarak kesin notu talep etmeleri mümkündür.
Gerekçeli karar sisteme ne zaman düşer?
Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunumuzun 294. maddesine göre, özet karar tarihinden itibaren bir ay içinde gerekçeli karar yazılması gerekmektedir. Uygulamada bu süreye çoğu zaman uyulmadığını görsek de, bazı dosyalarımızda gerekçeli kararların bir aylık sürenin dolmasından önce yazıldığını görmekteyiz.
Boşandıktan sonra e-devlete ne zaman düşer?
Bu bilgiler ortalama olarak boşanma kararı kesinleştikten sonra bir hafta içinde e-devlete iletilmektedir. Boşanma kararının e-devlete iletilmesiyle birlikte boşanan eşlerin nüfus verileri de güncellenmektedir. Boşanmış bir kadın soyadını evlenmeden önceki soyadına geri çevirmektedir.
Velayet e-devlette gözükür mü?
“Kişiler, e-devlet üzerinden kendi nüfus kayıt örneklerini, altsoyunun veya üstlerinin nüfus kayıt belgelerini, kendisinin ve bakımı altındaki küçük çocuklarının ikametgah belgelerini sorgulayabilir ve sonuçları güvenli kimlik doğrulama araçları kullanarak fiziki olarak veya elektronik ortamda kuruma iletebilir.”
Boşanınca e-devlette ne yazar?
Boşanma tescil edildiğinde e-devlete giriş yaptığınızda profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu durumda başka bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Mahkemede hakim yüzünüze boşandığınızı söylerse boşandığınızı düşünmeyin demiştik.
Boşanmadan sonra gerekçeli karar alınmazsa ne olur?
“Boşanma sonrası imzalama” teriminden genel olarak anlaşılan budur. Peki, taraflar boşanma kararından sonra imzalamazlarsa, yani gidip gerekçeli kararı bildirmezlerse, karar kesinleşmez ve taraflar evli kalırlar.
Evlenip boşanan erkeğin kimliğinde ne yazar?
Daha önce, boşandıktan sonra kimlik kartlarına “dul” ve “boşanmış” gibi ifadeler ekleniyordu. Şimdi sadece “bekar” ifadesi yazılıyor.
E-devlette boşanmış yazıyor mu?
Boşanma kararı alındıktan sonra boşanma süreci e-devlet üzerinden takip edilebilmektedir.
Boşanmanın gerçekleştiğini nasıl anlarız?
Hakim boşanma kararını verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara iletilir. Taraflara iletildikten sonraki iki hafta içinde taraflar, varsa itirazlarını temyiz yoluyla sunarlar. Bu temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa boşanma kararı kesindir.
Eşimin bana boşanma davası açtığını nasıl öğrenebilirim?
Boşanma davası sorgulama E-devlet üzerinden hakkınızda boşanma davası olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bunun için e-devlet şifrenizi kullanarak vatandaş portalına giriş yapmalısınız. Boşanma dosyasını bulduktan sonra mahkemeye gidip inceleyebilirsiniz.
Karara çıkmış boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
İtiraz edilmediği takdirde, tebliğ tarihinden itibaren iki haftalık sürenin geçmesiyle karar kesinleşir ve boşanma kesinleşir.