İçeriğe geç

Eski Dilde Süreç Ne Demek

Eski dilde acele ne demek?

özensiz = aceleci, çabuk, hızlı.

Proses süreç ne demek?

Süreç nedir, ne anlama gelir? Süreç kavramını basitçe “süreç” olarak tanımlayabiliriz. Bu süreç, organizasyonun ve iş faaliyetinin aşamalarına karşılık gelir. Bunlar birbirine bağlıdır ve genel olarak iş sürecinin kalitesiyle yakından ilişkilidir.

Eski dilde gözlem ne demek?

Gözlem, shühud kelimesinden türetilmiştir ve hem gözlemleme hem de keşif anlamına gelir. Gözlem yapan kişiye “gözlemci” denir. Bu kelime, rasat gibi, Arapça kökenlidir ve 17. yüzyıldan beri kullanılmaktadır.

Eski dilde yardım ne demek?

Di. yardsam “yardım etmek”, yard- fiiline dayanır ve genç olan Ozb’u oluşturur. helfen; Uygulama. Hilf mir; Tü., Gag., Az., Kmk. helfen; Kirgh. Kardam; Kzk., Kklp.

Utar ne demek?

2002 yılında kurulan Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR), eğitim ve araştırmada mükemmelliğe kendini adamış Malezya’nın önde gelen üniversitelerinden biridir. Sungai Long ve Perak’ta iki kampüste 18 öğrenci bulunmaktadır.

Eski dilde çaşıt ne demek?

Özet: Eski Türkçedeki spēut “iftira, karalama” sözcüğü ve aynı kökten türemiş çeşitli sözcükler Uygur döneminde yaygın olarak kullanılmıştır.

Süreç ne anlamı nedir?

Dönem; belirli bir örüntüye ve belirli bir sonuca yol açan bir biçimde, olguların veya olayların düzenlenmesi ve sıralanması. Ayrıca bir şeyin yapılış veya üretiliş biçimini belirleyen bir dizi sürekli süreç ve eylem olarak da tanımlanır.

Süreç ne demek felsefe?

Süreç felsefesi genel olarak değişimin, hareketin ve oluşun daha temel olduğunu, varoluş alanının sabit yapılardan ziyade olaylardan ve süreçlerden oluştuğunu savunan metafizik bir görüştür.

Süreç bulmaca ne demek?

Lahza, an ve süreç anlamına geliyor.

Eski dilde sonsuz ne demek?

Sonsuzluk, eski Yunanca lemniscate (sembol: ∞) kelimesinden gelir ve esas olarak matematik ve fizikte sonu olmayan şeyleri ve sayıları tanımlamak için kullanılan soyut bir kavramdır. Matematikte, “sonsuzluk” genellikle bir sayıymış gibi ele alınır (örn. sonsuz sayıda terim, vb.).

Eski dilde öngörü ne demek?

Öngörü: Önceden tahmin edilen bir duruma karşı gerekli tedbirleri almak [eski dil: ‘dûrendîş’]. Öngörü: Bir şeyin gelecekte nasıl gerçekleşeceğini kestirip buna göre hareket etmek [eski dil: ‘durendîş’].

Eski dilde vaka ne demek?

Arapça wḳˁ kökünden gelen waḳˁa(t) وقعة “olay” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Eski dilde temiz ne demek?

Özet: Sîne-sâf terimi, Farsça: göğüs, feryat, sadr kelimelerinden gelir; gönül, gönül, gönül anlamına gelen “sîne” kelimesi ile temiz, saf, berrak, samimi anlamına gelen Arapça “sâf” kelimesinin birleştirilmesiyle meydana gelmiştir.

Eski dilde hayat ne demek?

Osmanlı Türkçesi حیات‎, Arapça حَيَاة‎ (ḥayāh) kelimesinden türemiştir.

Eski Türkçede yardım ne demek?

Eski Türkçe: boluş‎ (otk) (boluş)

Eski dilde nişan ne demek?

Farsça ve Orta Farsça niān نشان “işaret, alamet, sembol” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Acele eş anlamlısı ne demek?

Rush kelimesi, quickly kelimesiyle aynı anlama gelir. Rush kelimesi yerine “quick” veya “immediate” kelimeleri de kullanılır. Rush kelimesiyle ilgili merak uyandıran eş anlamlılar emergency ve quick’tir. İnsanlar “immediately” kelimesini “rush” kelimesiyle aynı şekilde kullanabilirler.

Eski dilde aptal ne demek?

Aptal: Aptal, aptal, aptal, budala adam (LO, 20). Farfara: Kafası karışık, geveze, dikkatsiz, aptal adam, Arapçada pervasız, mantıksız, küstah.

Eski dilde yanlışlıkla ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan yedi, özellikle televizyon, basılı medya ve edebi metinlerde sıkça görülen bir kelimedir. “Kaza” kelimesinin sözlük anlamı nedir? “Kasıtsız” kelimesinin sözlük anlamına bakıldığında “kazara” kelimesi karşımıza çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir