İçeriğe geç

Ankastre Ne Için Kullanılır

Ankastre ne işe yarar?

Ankastre cihazlar, dolaplara veya ünitelere tam anlamıyla entegre edilmiş ve sabitlenmiş ürünlerdir. Özellikle, buzdolapları ve bulaşık makineleri gibi ankastre cihazlar genellikle dolap kapağına sabitlenir ve böylece tam entegrasyon sağlanır. Bu, mutfağın geri kalanıyla tamamen uyumlu, şık bir görünüm yaratır.

Ankastre her eve olur mu?

Her evde ankastre var mıdır? Ankastre set arayan kişilerin en sık sorduğu sorulardan biri de her evde ankastre dolap olup olmadığıdır. Öyle ki ankastre cihazlar her eve veya her mutfağa uygun değildir. Bunun nedeni mutfak dolabının ankastre set ürünlerinin mevcut ölçülerine göre tasarlanması gerektiğidir.

Ankastresi ne demek?

“Ankastre nedir?” sorusuna, Fransızca “encastre” teriminden türetilen ve “bir yere veya nişe yerleştirilmiş” anlamına gelen “ankastre” ile cevap verilebilir. Uygulamaya bağlı olarak birçok ankastre cihaz türü vardır. Buzdolapları, dolaplar, bulaşık makineleri, aspiratörler, fırınlar ve ocaklar gibi birçok türü vardır.

Neden ankastre?

Built-in, İtalyanca incastro (incastrare) kelimesinden gelir ve gömülü, entegre, sabit ve hareketsiz bir noktaya bağlı, iç içe geçmiş anlamına gelir. Günümüzde duvara yerleştirilen ve bir boşluğa entegre edilen farklı alet türlerine adını verir.

Ankastre sette neler var?

Set içerisinde ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi, buzdolabı ve mikrodalga fırın yer almaktadır. Çift ankastre set modelleri içerisinde ocak ve fırın gibi ürünler yer alırken, üçlü ankastre set modelleri içerisinde ocak, davlumbaz veya set üstü ocak, fırın ve mikrodalga fırın yer almaktadır.

Ankastre ne demek mutfak?

Ankastre nedir? “Ankastre”, İtalyanca “incastro” kelimesinden gelir ve “sabitlenmiş, gömülü ve hareket ettirilemeyecek yükseklikte bir yere yerleştirilmiş cihazlar” anlamına gelir. Günümüzde mutfak dekorasyonunda bu düzen tercih ediliyor gibi görünüyor.

Normal ocak ankastre olur mu?

Satın aldığınız ocak ve ocak ekipmanlarının, ocak ve fırın dahil, ankastre mutfaklarla uyumlu olmadığını lütfen unutmayın. Tezgah üstü ürünler ankastre ürünlere dönüştürülemez. Aynı şekilde ankastre ürünlerinizi, sabitlemeden tezgahın ölçülerine uymayan bir yerinde kullanamazsınız.

Doğalgaz açılmadan ankastre takılır mı?

Doğal gazınız açık değilse, fırınınızda gerekli testleri yaptırmanız mümkün olmayacaktır. Yetkili servis, doğal gazınız açıldıktan ve fırınınızın montajı tamamlandıktan sonra iade edilecek bir servis ücreti talep edecektir.

Yeni evlerde ankastre olur mu?

Eğer eve kiracı olarak taşındıysanız, ankastre cihaz kaldırılamaz. Net bilgi için, ev sahibiyle yaptığınız kira sözleşmesindeki armatür kategorisine bakın. Eğer ankastre bir cihaz armatür olarak mevcutsa, taşınma sırasında onu kaldıramazsınız.

Ankastre hangi renk kullanışlı?

Eğer daha küçük bir mutfak seçtiyseniz beyaz ankastre ürünler tercih etmelisiniz. Siyah olanlara göre daha az toz tuttuğu için tercih edilen beyaz ankastre ürünler özellikle küçük odalarda çok daha ferah bir görüntü yaratır.

Ankastre farkı nedir?

Ankastre ürünler mutfak dolaplarına monte edilmek üzere tasarlanmışken, serbest duran ürünler evinizde yeterli alanın olduğu ve su, elektrik, gaz gibi gerekli hizmetlere erişimin olduğu her yere yerleştirilebilir.

Ankastre ne ile çalışır?

Elektrikli ankastre ocaklar cam seramik yüzey üzerine yerleştirilen ısıtma elemanlarıyla çalışır.

Ankastre ne işe yarıyor?

Gömme, “bir niş, bir yuvaya yerleştirme” olarak tanımlanır. Başka bir deyişle, ankastre beyaz eşyalar, özel olarak oluşturulmuş bir alana yerleştirilebilen beyaz eşyalardır. Ankastreler, çıkıntılar olmadan özel alanlara yerleştirilir, bu da ankastrelerin kullanıldığı alanda bütünlük yaratır.

Ankastre set yeri nasıl olmalı?

Fırın ile duvar arasındaki minimum mesafe ön tarafta 5 cm, yanlarda 10 cm olmalıdır. Tezgah fırının ölçülerine uyacak şekilde önceden kesilmelidir. Ocak ile aspiratör veya davlumbaz arasındaki mesafe yasal olarak izin verilen değer olan 65 cm olarak ayarlanmalıdır.

Ankastre fırın farkı nedir?

Ankastre fırınlar, ocak bulunmayan ve sadece dolapta fırın alanı bulunan mutfakta yerden tasarruf sağlayan fırınlardır. Ankastre fırınlar, farklı pişirme seçenekleri, kolay temizlik ve şık tasarımlarıyla çok yönlüdür.

Ankastre fırın farkı nedir?

Ankastre fırınlar, ocak bulunmayan ve sadece dolapta fırın alanı bulunan mutfakta yerden tasarruf sağlayan fırınlardır. Ankastre fırınlar, farklı pişirme seçenekleri, kolay temizlik ve şık tasarımlarıyla çok yönlüdür.

Ankastre ve set üstü farkı nedir?

Bu ocaklar, doğrudan tezgahınıza yerleştirebileceğiniz ve hemen kullanıma hazır olan sobalardır. Ankastre sobalardan daha estetik olarak kaba görünseler de, mutfağınızda bir tane kurmak için yer yoksa tercih edebileceğiniz bir modeldir.

Ankastre bulaşık makinesi farkı nedir?

Bağımsız ürünler yerleştirmede daha fazla esneklik sunar ve kolayca taşınabilir veya yeniden konumlandırılabilir. Ancak, yerleşik ürünler yerinde sabittir ve kolayca taşınamaz veya yeniden konumlandırılamaz.

Ankastre set ne olur?

Takılı bir kit, beyaz eşya olarak tanımlansa da, mutfağınızdaki dolaplarınızın arasına yerleştirilmiştir. 3 parçalı takılı bir kit genellikle bir fırın, ocak ve davlumbaz içerir. Gerekirse mikrodalga gibi ek cihazlar ekleyebilirsiniz. Bu kitler entegre 4 parçalı kitler olarak bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir