İçeriğe geç

Delk Etmek Ne Demek

Dest etmek ne demek?

Farsçada, -der eki “bir şeyin içinde veya üzerinde” anlamına gelirken, “dest” kelimesi “el” anlamına gelir. Derdest kelimesi birini götürmek, yakalamak, zorla tutmak, güç almak anlamına gelir. “Derdest” kelimesi polis memurları için kullanıldığında “tutuklamak” ve “hapsetmek” anlamına gelir.

Def etmek ne demek?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: banish.

Deaktive etmek ne demek?

“Devre dışı” kelimesi herhangi bir cihazı kapatmak için kullanılır. Karşılığı deaktive edilmiş demektir. Örneğin, bir makineyi kapattığınızda onu devre dışı bırakıyorsunuz. Başka bir deyişle, onu etkisiz bir duruma getiriyorsunuz.

Düet etmek ne demek?

“Düet”, iki sanatçının veya grubun bir eserde yer almasıdır.

Derc etmek ne demek hukuk?

[1] Kayıt.

Diseke etmek ne demek?

Diseksiyon (Latince dissecare “parçalamak” kelimesinden; ayrıca anatomizasyon olarak da adlandırılır) anatomik yapısını incelemek için ölü bir hayvanın veya bitkinin vücudunun parçalanmasıdır. Otopsi, patoloji ve adli tıpta insanlarda ölüm nedenini belirlemek için kullanılır. Hazırlık (Latince dissecare “parçalamak” kelimesinden; ayrıca anatomizasyon olarak da adlandırılır) anatomik yapısını incelemek için ölü bir hayvanın veya bitkinin vücudunun parçalanmasıdır. Otopsi, patoloji ve adli tıpta insanlarda ölüm nedenini belirlemek için kullanılır.

Gıpta edilmek nedir?

Haset, bir kişinin başkasında görüp beğendiği bir şeyi, kıskançlık ve haset gibi olumsuz duygulara kapılmadan istemesi anlamına gelir.

Defin etmek ne demek?

Cenaze veya defin, cenaze töreninden sonra ölü bir kişinin veya hayvanın toprağa gömülmesidir. Bu, toprağı kazmayı ve bir mezar çukuru açmayı, ölü bedeni ve çeşitli nesneleri bu çukura yerleştirmeyi ve mezarı toprakla örtmeyi içerir.

Alelade olmak nedir?

“Sıradan” kelimesi, şaşırtıcı olmayan ve her an gerçekleşebilecek bir olay veya durumu ifade eder. Örneğin, sonbahar ve kış aylarında yağmur yağması günlük bir durumdur. Aynı şekilde, günlük ve rutin olarak yapılan şeyler de sıradan olarak adlandırılır.

Deray etmek ne demek?

1.

Demotive etmek ne demek?

Türkçe Dil Kurumu’na göre motivasyon, motivasyon demektir. Kendilerinden beklenen bir işi tamamlamayan veya görevlerini istenilen ölçüde yerine getirmeyen kişilere düşük motivasyonlu veya motivasyonu düşük denir. Bazen, birisi kendisinden beklenen bir görevi tamamlamadığında veya tamamlayamadığında, motivasyonunun olmadığını söyler.

Deklare ediyorum ne demek?

Declare, bilgilendirmek, duyurmak veya açıklamak anlamına gelen bir kelimedir. Declare ayrıca bir ifade veya açıklama yapmak anlamına da gelir.

Dehr etmek ne demek?

Yezid’e göre zaman, belli bir mevsimi, dehr ise bölünmez bir zaman dilimini ifade eder.4 Buna göre “zaman”ın uzunluk ve kısalık olarak ikiye ayrılabilen bir niteliğe sahip olduğu söylenebilir.

Dürt ne anlama gelir?

Keskin bir şeyle veya elle hafifçe bastırmak. 2. Dokunmak, temas etmek. 3. Bir araya getirmek. Birinin istediğini yapmasını sağlamak için ona kışkırtıcı sözler söylemek.

Düstur etmek ne demek?

Bir motto bulmak birçok kişide merak uyandıran bir kelimedir. Bir özdeyişi benimsemek, onu bir ilke veya kural olarak kabul etmek anlamına gelir. Bireyler “benimsemek” kelimesini kuralları kabul etmek anlamında kullanabilirler.

Tiran etmek ne demek?

Terimin kökeni klasik Yunan’a dayanır. Platon ve Aristoteles’e göre; kararlarında yasayı ihlal eden, kendi haklarını kontrolleri altındakilerden ziyade koruyan ve hem kendi halkına hem de başkalarına karşı şiddet uygulayanlar tiran olarak tanımlanır.

Hukukta delâlet ne demek?

Delalet, her kelimenin, durumun ve eylemin belirli bir anlam ve yargıyla bağlantısını ifade eden bir kavramdır. Amacı kelimelerin gerçek anlamlarıyla ifade etmek mümkün olsa da, amaç benzetmeler veya gerçek anlamlarıyla kullanılmayan kelimelerle de ifade edilebilir.

Destrükte etmek ne demek tıp?

Destruction tıbbi bir terimdir. Kelimenin tam anlamıyla hasar, yıkım anlamına gelen bu kelime, tıp dünyasında yaygın olarak kullanılır. Özellikle hastalar bunu duyduklarında, bu kelimenin ne anlama geldiğini internette araştırırlar. Destruction, çürüme, harap olma ve yıkım anlamına gelen tıbbi bir terimdir.

Dest ne demek Osmanlıca?

dest (el) ve gah (yer) = destgah, yani el sanatlarının yapıldığı yer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir